Boorpalen tot 500 kN

Boorpalen tegen bestaande muren aan

micropalen geboordMicropalen geboordDaar waar niet geheid mag worden kunnen we trillingsvrije grondverdringende schroefinjectie palen aanbieden. De schroefinjectiepaal is opgebouwd uit een paalvoet te voorzien van verlengdelen om zodoende tot iedere diepte te kunnen boren.

De paalvoet heeft een dubbelschroefblad waarvan de afmetingen bepaald worden aan de hand van de benodigde draagkracht. De paalvoet is verder voorzien van een kern van 114,3 mm doorsnede en 6,3 mm wanddikte.  Door deze relatief zware paalkern te gebruiken zijn hoge druk en trekbelastingen op te nemen. De voet wordt in de grond geschroefd en tegelijkertijd wordt er grout geinjecteerd onder lage druk door de paalkern van de voet. Het grout mengt zich met de aanwezige grond rond de paalkern en vormt hiermee een schachtdiameter die even groot is als het schroefblad. De paalkern wordt verlengt totdat de benodigde, vooraf berekende aanzetdiepte bereikt is. De paalvoet en paalkern maken deel uit van de constructie van de paal.

Ter info: Micropalen is een algemeen woord voor boorpaal en kokerpaal.

De machine die de palen schroeft heeft een eigen gewicht van 4 ton, een breedte van 80 cm, een lengte van 3 meter en een minimaal benodigde werkhoogte van 2,8 meter. Afhankelijk van de grondgesteldheid ter plaatse kan men draagkrachten bereiken tot circa 400 Kn. De machine is electrisch aangedreven en zowel inpandig als buiten te gebruiken.

boorpalen