Historiek

We stellen ons graag even voor

Hans Van WortelACT Funderingstechnieken en Vijzeltechnieken is voortgekomen uit ACT Belgie BVBA en opgericht door dhr. Hans van Wortel. Hij vervult de functie van zaakvoerder, calculator, uitvoerder, technieker en is van begin tot eind nauw bij elk project betrokken. Waar nodig worden extra mensen ingezet.

In 1991 is Hans begonnen als monteur van trilblokken die gebruikt worden voor het intrillen van stalen damwand. Al snel werd duidelijk dat het werken in het veld meer zijn aandacht trok en een overstap naar een heibedrijf was dan ook snel gemaakt.
Hans hield zich, na een praktisch leerperiode, bezig met het aansturen van 15 mensen verdeeld over 4 werkploegen. Er werden vooral funderingswerken uitgevoerd voor Nacap en Denijs pijpleiding.

In 1998 deed zich de mogelijk voor om als zelfstandige verder te gaan. Er werd een eerste kleine heistelling aangekocht die bij uitstek geschikt was voor werken op moeilijk bereikbare plaatsen. In die eerste jaren is de machine verder aangepast en geoptimaliseerd.
Na enige jaren kon er verder worden gekeken en kwam er een boorstelling bij voor micropalen. Ook deze machine is op de werken afgesteld en gebruikt een geheel eigen systeem van boorpunten en boorbuizen.

Inmiddels draait ACT al 20 jaar mee in de bouwsector.
Wij zijn er trots op een compact en stevig gefundeerd bedrijf te zijn.


Snelle reactie- en inplantijden vinden wij erg belangrijk. Daarnaast staan oplossingsgerichtheid en flexibiliteit voorop tijdens de werkzaamheden die ten alle tijde nauwgezet en met kennis van theorie en praktijk worden uitgevoerd.